Drosjeforvaltningen

Vi har med en drosjeforvaltning å gjøre som, helt siden 1999, har vært endimensjonalt opptatt av å ivareta de økonomiske interessene til 1780 selvstendig næringdrivende personer i besittelse av drosjeløyver.

Forvaltningen har, på den ene side, akseptert og anerkjent alle endringer av kommunens reguleringspraksis, så lenge de har kommet Oslos faste drosjeløyvehavere til gode og er i tråd med drosjeløyvehavernes interesser, og på den annen side passet nøye på at det ikke blir gjort endringer i reguleringen som de 1780 drosjeløyvehaverne ikke liker.

Forvaltningen har, over tid, bygget et reguleringsregime som har gjort drosjemarkedet hermetisk lukket for utenforstående. Formålet er at de 1780 drosjeeierne skal ha drosjemarkedet helt for seg selv, uten å bli belemret med nyetableringer, konkurranse, innovasjon og annet de ikke liker.

Oslo kommune har innført fri sentraletableringsrett, som et ledd i å overdra mer av styringen i markedet til drosjeeierne. Alle nye sentraler som har blitt opprettet i Oslo etter innføring av fri sentraletebleringsrett er i dag eid og drevet av drosjeeiere. Deretter har kommunen innført fritt sentralvalg for de 1780 drosjeløyvehaverne og fri prissetting.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s